Antalya Kemer’de Bulunan Harika Plaj ve Koylar

Antalya Kemer’de Bulunan Harika Plaj ve Koylar
Antalya Kemer’de Bulunan Harika Plaj ve Koylar

Antalya Kemer’de Bulunan Harika Plaj ve Koylar

Akdeniz Bölgesi’nin en popüler tatil merkezlerinden birisi olan Kemer, Batı Toros Dağlarının eteklerinde yer alan ve pek çok doğal güzelliği bünyesinde barındıran bir ilçedir. Yıl içerisinde binlerce turisti kendisine çeken Kemer, aynı zamanda hemen her bütçeye hitap edecek çeşitlilikte konaklama tesislerine sahiptir. Büyüleyici doğası ile ziyaretçilerine muhteşem bir tatil deneyimi sunan bu tatil merkezi, sabahın ilk ışıklarına kadar süren gece hayatıyla eğlence dolu bir tatil vadediyor. Olympos Antik Kenti, Phaselis Antik Kenti ve Selçuklu Av Köşkü ile turistleri tarihi bir yolcuğa çıkaran Kemer, aynı zamanda birbirinden güzel koy ve plajlara da ev sahipliği yapıyor. Peki, bu en güzel Kemer Plajları ve koyları hangileridir?

Denizin ve Güneşin Tadını Çıkarabileceğiniz Doğa Harikası Kemer Plajları ve Koyları

Phaselis Koyu

Antalya’nın Kemer ilçesine sadece 12 km. mesafede yer alan Phaselis Koyu, kamp yapmayı sevenler için ideal bir yerdir. Yaz aylarında özellikle hafta sonları Antalya ve çevresinden günübirlik pek çok ziyaretçi ağırlayan bu koy, aynı zamanda mavi yolculuğa çıkan yatların da uğrak noktası durumundadır. Yine Phaselis’e ulaşım için en pratik yol ise Antalya Kaleiçi’nden Phaselis’e yolcu taşıyan deniz otobüsleridir.

Çıralı Plajı

En güzel Kemer plajları arasında yer alan Çıralı Plajı, Antalya’nın Kemer ilçesinde ve Olimpos Beydağları eteklerinde yer almaktadır. Üç kilometre uzunluğundaki dağlar ile bütünleşen bu plaj, aynı zamanda koruma altına olan Caretta Carettaların üreme alanıdır. Pek çok bungalov ve pansiyonun bulunduğu bu Çıralı Plajı’na ulaşım için ise Kral Zeus’un mezarını ve daha pek çok antik kalıntıyı geçmeniz gerekiyor.

Ayışığı Plajı

Kemer ilçe merkezinin batısında yer alan bu koy; çam, palmiye ve okaliptüs ağaçlarının masmavi deniz ile buluştuğu eşsiz bir yerdir. Aynı zamanda doğa dostu mimarisi ile ön plana çıkan plaj, hilal biçimde görüntüsü ile muhteşem bir ambiyansa sahiptir.

Alacasu Koyu

Gözlerden uzak, sessiz ve huzurlu bir yer olan Alacasu Koy’unda herhangi bir yerleşim yoktur. Bu nedenle de genel olarak kamp severlerin uğrak noktası durumundadır. Eğer siz de Kemer plajları arasında huzur bulabileceğiniz bir yer arıyorsanız, tatiliniz sırasında mutlaka bu koyu ziyaret etmelisiniz.

Hemen Destek + 90 534 033 0 221