Antalya Havalimanı'ndan Side'ye Nasıl Gidilir?

Antalya Havalimanı'ndan Side'ye Nasıl Gidilir?
Antalya Havalimanı'ndan Side'ye Nasıl Gidilir?

Uluslararası birçok festivale ev sahipliği yapmış, denizi, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle başlı başına bir tatil beldesi olarak hafızalara kazınmış yerli turist kadar yabancı turistin de yoğun ilgi gösterdiği yer Side. 

SİDE’DE NELER YAPILIR

Side deniz tatili açısından elinde birçok alternatifi bulundurur. Bunun sebebi de mavi bayraklı plajlar bulunmasıdır. Dibini rahatlıkla görebileceğiniz pırıl pırıl bir deniz vardır. Antalya’nın her köşesi gibi Side ilkçağ’daki pek çok medeniyetin yerleşim yeri olduğu için tarihi kalıntılar açısından çok zengindir. 

SİDE MÜZESİ

Ziyaretçilerini Side Antik Kentinde restorasyonla müzeye çevrilen bir Roma Hamam binasında karşılıyor.  Side Müzesi Türkiye'de bir köyde açılan ilk müze olma unvanını taşıyor. 

Antik dönemde Pamfilya Bölgesi'nin en önemli liman kenti olan Side. Manavgat'a 8 km uzaklıkta bir yarımadada bulunuyor. Tarihi MÖ 8, yüzyıla kadar uzanan şehrin adı Luvice dil gurubuna giren Sidece de 'nar" anlamına geliyor. M Ö 7. yüzyılda tüm Pamfilya Bölgesi ile birlikte Lidya egemenliğine giren Side, Persler ve Büyük İskender tarafından da yönetildi.

APOLLON – ATHENA TAPINAĞI

Roma Barışı olarak bilinen dönemde inşa edilen iki tapınaktan biri Side Apollon Tapınağı’dır. Bu tapınak adını; ışık, güzellik ve sanat tanrısı olarak hafızalarımıza kazınmış, Side kentinin baş tanrılarından olan Apollon’dan alır. Tapınak üzerinde Korint başlıklı sütunlar bulunmaktadır. Bizans bazilikasının tam ortasında kalan Apollon Tapınağı’nın bir kısmı bazilika yapımında kullanılmak için sökülür. Roma düzeninde ve peripteros planına uygun biçimde yapılandırılan bu tapınağın büyük sütunlarından bazıları restore edilip yerlerine konmuştur. M.S 150 yıllarına dayanan tarihiyle Apollon Tapınağı, tarihi kalıntılarıyla gerçekten görülmeye değer bir mirastır.

MEN TAPINAĞI

Büyük Liman Hamamı’nın kuzeyinde yüksek yarım daire şeklinde bir podyuma sahip olan ve Anadolu Ay tanrısı Men adına inşa edilen Men Tapınağı bulunmaktadır. M.Ö.5.yy’da inşa edildiği sanılan tapınağın önce Büyük İskender, daha sonra Roma döneminde yenilendiği sanılmaktadır.

ANTALYA HAVALİMANI - SİDE TRANSFERİ 

Easygo Transfer siz değerli müşterilerimize en kaliteli hizmetleri sunabilmek amacıyla çalışmaktadır. Yüzde yüz müşteri memnuniyetine sahip firmamız başarılarını can güvenliğinizi ve konforunuzu ön planda tutmasına borçludur. Gitmek istediğiniz yerlere son derece hızlı bir şekilde ulaştırır. 

ANTALYA HAVALİMANI İLE SİDE ARASI KAÇ KM’DİR ? 

Antalya Havalimanı ile Side arası yaklaşık olarak 70 kilometredir. Bu yolculuğunuz en güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleşir.  

SİDE VIP TRANSFER

Easygo Transfer ile kişiye özel yolculuk yapmak daha eğlenceli. Sizi istediğiniz yerden alıp, gideceğiniz yere kadar sizlere eşlik ediyoruz. 

Yolculuğunuzu büyük bir keyfe dönüştürmek istiyorsanız Easygo Transfer hizmetinden yararlanabilirsiniz.  

NEDEN EASYGO TRANSFER?

Easygo Transfer kullandığınızda en rahat tatilinizi geçireceğinize eminiz. Bizi tercih ederek hem cebinizi hem de konforunuzu düşünmüş olacaksınız. Tatilde hiçbir işle uğraşmamak sadece dinlenmek istiyorsanız ulaşım konusunda en büyük yardımcınız Easygo Transfer.

Son model araçlarımız, oldukça uygun fiyatlarımızla güvenli ve kaliteli ulaşımın adresi Easygo Transfer!

Hemen Destek + 90 534 033 0 221