Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e Nasıl Gidilir?

Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e Nasıl Gidilir?
Antalya Havalimanı'ndan Kemer'e Nasıl Gidilir?

Deniz, orman ve dağların bir yerde buluştuğu, tamamen doğal ve temizliğiyle tescillenmiş mavi bayraklı plajları ile yerli ve yabancı birçok kişinin uğrak yeri haline gelen Antalya’nın cennet köşesi Kemer. 

KEMER’DE NELER YAPILIR

Denizin berraklığı, ormanın yeşilliği, deniz dalgalarının çam ağaçlarına kadar uzanması ve çam ağaçlarının plajlarda gölgelik olarak kullanılması oldukça cazip gelmektedir. 

Yat ve Tekne turları ile günübirlik ya da isteğe göre haftalık ya da daha uzun süreli olarak düzenlenen yat turları ile Akdeniz'in eşsiz koylarında denize girebilir, yeşil ile mavinin birleştiği güzelliği ve devasa görüntüsü ile Beydağlarını izleme şansını bulabilirsiniz.

Kemer merkezinde bulunan Belediye plajı, yat limanı yanında bulunan Ayışığı plajı. Phaselis plajı gibi yerlerde rahatlıkla denize girebilirsiniz. 

Kemer kıyılarında, çok çeşitli balık türleri yer alırken, özellikle Ağustos ve eylül aylarında, orkinos sürüleriyle karşılaşıldığı gibi yunus ve fok balığına da rastlamak mümkündür.

Söğüt Cuması, Altınkaya, Dere köy gibi yüksek yerlere safari turları yapabilirsiniz.

PHASELİS ANTİK KENTİ

Phaselis İ.Ö. VII. yüzyılda Rodos'lular tarafından kurulmuştur. Uzun yıllar Likya'nın doğu kıyısının en önemli liman özelliğini koruyan kentin üç limanı vardır. Kuzey Limanı, Savaş Limanı veya Korunmuş Liman ve Güney Limanı. Bunlardan en önemlisi güneydekidir. Kentin ortasında 20-24 metre genişliğinde muhteşem bir cadde vardır. Bu caddenin güney ucunda Hadrian Kapısı bulunur. Caddenin iki yanında gezinti yolları ve dükkânlar vardır. Bunların da yakınında Hamamlar, Agora ve Tiyatro gibi kamu yapıları bulunur. Bu yapıların tarihinin İ.Ö. I. ve II. yüzyıla kadar uzandığı ileri sürülmektedir. Kent merkezi ile 70 m. yükseklikteki plato üzerine kurulmuş olan yerleşim yeri arasında su kanalları vardır. 

KARATAŞ 

Kuzdere’de bulunan Karataş (İkiz Kayalar) dır. Volkanik iki kaya parçasından oluşan Karataş bir tabiat harikasıdır. Farklı tırmanma noktalarıyla da Karataş, hem amatör hem de profesyonel tırmanıcıların uğrak yeri konumundadır.

ÇIRALI-YANARTAŞ

Olimpos İ.Ö. II. yüzyılda kurulmuş bir liman kentidir. İ.S. XV. yüzyıla kadar varlığını korumuştur. Antik kent eşsiz güzellikteki bir vadinin iki yakasındadır. Vadi ve kentin denize ulaştığı yerde kumsal eşsiz güzellikte bir plaj oluşturur. Ünlü Bellerophontes efsanesi de burada geçmiştir. Çıralı’da bulunan yerli halkın "Yanartaş" dedikleri bu dağda, günümüzde doğal gaz sızıntısının oluşturduğu bilinen ateşin, mitolojide Chimera’nın ateşi olarak tasvir edildiği ve aynı zamanda da olimpiyat ateşine de ilham verdiği anlatılmaktadır. Antalya'nın batısında Kemer ile Adrasan arasında bulunan Çıralı-Yanartaş doğal özelliklerinin yanında günübirlik kamp ve bungalov tarzı pansiyonlarda doğa ile iç içe konaklamak isteyenlerin tercihleri arasındadır. Çıralı kumsalının bir diğer misafirleri ise her yıl yuva yapmak için bölgeye gelen Caretta Caretta’lardır.

PARİS 2 BATIĞI

Dünyada 100 dalış bölgesinden birisi olarak gösterilen ve 1.Dünya Savaşı sırasında batırılan Paris 2 savaş gemisi enkazı Kemer Marinası açıklarında 33.mt. derinlikte bulunmaktadır. Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul komutasındaki Topçu Bataryası tarafından 13 Aralık 1917 tarihinde batırılan Paris 2 gemisinin boyu 50 mt. Eni 8 mt. Ve ağırlığı 551 grostondu. Gemi 6 adet uçaksavar topuna ve 2 torpil kovanına sahipti. Paris 2 batığı 1995 yılında keşfedildikten sonra, dalgıçların ve su altı fotoğrafçılarının ilgi odağı haline gelmiştir.

KADRAMA / GEDELMA KALESİ

Kemer’in 12 km. batısında. Güneşli-Gedelma yerleşimi içerisinde, iyi korunmuş bir Bizans Ortaçağı kalesi olarak günümüze kadar gelmiştir. Kale, Jacobek tarafından İ.S. 9. yy.’a tarihlenmiş. Adı, “Tahıl Phrygmos’u tahıl kurutma, tahıl koruma, hububat çukuru” anlamındadır. Burası sadece Gedelma için değil aynı zamanda bölge için bir depo-kale niteliğindedir. Kale yakınında bulunan mağara ise bölgenin ilgi çekici yerlerinden birisidir, ayrıca kalenin surları dibinde, devasa görüntüsüyle görenleri büyüleyen Çınar ağacının da 2500 yıllık olduğu tahmin edilmektedir.

IDYROS ANTİK KENTİ ve ÇALIŞ TEPE

Kemer’de Ayışığı Koyu sahiline yakın mevkide, Antalya Müzesi tarafından 1976–1977 yılları arasında yapılan kazıda kalıntıları ortaya çıkan Idyros antik kenti hakkında araştırmalar devam etmektedir. Kazılarda Bizans duvar kalıntıları, üç kapı sövesi ve apsisi andıran bir duvar bulunmuş ve yine burada kilise kalıntıları ortaya çıkarılmıştır. Kilisenin tabanı turuncu, kiremit kırmızısı, beyaz, gri renkli taşlardan yapılmış mozaiklerle kaplıdır. Geometrik motiflerin hâkim olduğu süslemeler kalp şeklinde bitkisel bordürlerle çevrilidir. Kilisenin güneyinde bir de şapel bulunmuştur. Kazılardan ele geçirilen küçük buluntular ve sikkelerin incelenmesinde bu kompleksin 4. ve 6. YY. da kullanıldığı anlaşılmaktadır. Bizans yerleşkesinin kalıntıları Ayışığı koyu sahili boyunca devam etmektedir. Burada da yonca planlı kilise ile bazı yapılar bulunmaktadır.

SELÇUKLU AV KÖŞKÜ

Antalya- Kumluca karayolunun Kemer girişindeki orman içinde bulunan Selçuklu Av Köşkü, 1230–1248 arası döneme tarihlenmektedir. Yapı, bilinen üç Selçuklu av köşkünden biri olmakla beraber, bölgenin de tek Selçuklu yapısı ve Türk-İslam sanat geleneğinin tek örneği olma özelliğini taşımaktadır. Köşkün çatısı ile Hz. Süleyman'ın mührü ve aynı zamanda Tekelioğlu Beyliği'nin (1400) bayrağında bulunan altıgen yıldız kabartmalı taş merdiven, Selçuklu döneminden kalan en güzel örnektir. Köşkün giriş kapısı ve ona yakın bulunan duvar yıkılmış olmakla birlikte, çatı ve duvarların büyük bölümü iyi durumdadır.

TAHTALI DAĞI 

Tahtalı dağı batı Torosların bir kolu olan Bey dağlarının en yüksek zirvelerinden birisidir.

Beydağları Milli Parkı içerisinde yer alan Tahtalı Dağı, Kemer sahil şeridinde yer alan ve 2365 metre yüksekliği ile bölgenin denize yakın en yüksek noktası konumunda olan bir dağdır. Tahtalı Dağı'na ulaştığınızda olağanüstü manzaralar sizi beklemekte. Burada güneşin doğuşunu izlemek, muhteşem manzaralar eşliğinde temiz havanın tadını çıkarmak ve dinlemek güzel aktiviteler arasındadır.

GÖYNÜK KANYONU

Göynük Kanyonu, muhteşem doğası, ağaçları, şelaleleri ve havuzları ile doğa sporu sevenler açısından muhteşem bir yerdir. Göynük Kanyonu, Göynük mahallesine yaklaşık 4 km mesafededir.

Yaklaşık 4,5 km’lik bir etaba sahip Göynük Kanyonu'na günübirlik gezi turu yaparak, doğa yürüyüşü ve dağ yürüyüşü keyfi sürebilir, bölgenin doğal güzelliklerini tadabilirsiniz. Likya yolunun önemli bir bölümü Göynük Kanyonu'nun içerisinden geçmektedir. Göynük Kanyonu ayrıca tüm Likya yolu boyunca mevcut olan en uygun kamp ve ihtiyaç giderme mola noktası konumundadır.

Göynük kanyonu yolu boyunca tatilciler için serinlemek üzere doğal havuzlar ve göletler bulunmaktadır. Kanyonun sonunda ise esas kanyona gelinir ve burada gerek buz gibi sularda yüzerek serinleyebilir, gerek kayalardan yürüyerek kanyonun daha yukarılarına gidilebilir ve şelaleleri görebilirsiniz.

AYIŞIĞI KOYU ve YÖRÜK PARKI

Kemer merkezde bulunan Ayışığı Koyu, Kemer’in bir dünya cenneti olarak anılmasında çok büyük bir katkıya sahiptir. Ayışığı koyu ile iç içe olan Yörük Parkı ziyaretçilerine sunduğu doğal yaşam alanları ile kültürümüzü yansıtmada son derece önemli bir paya sahiptir.

KESMEBOĞAZI KANYONU

Kemer merkeze beş kilometre uzaklıktaki Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde yer alan doğa harikası yer huzurun ve rahatlığın tam adresidir. Buz gibi suyun aktığı dere yataklarının yanından yürüyüş yaparak yabani hayvanları seyredebilir keyifli yorgunluğunuzu yine akan soğuk sularda serinleyerek atabilirsiniz.

MOLLA DELİĞİ MAĞARASI

Molla Deliği mağarası Kemer'in batısında yükselen 2365 metreli Tahtalı Dağı'nın 910 metre rakımlı doğu yamacında bulunmaktadır. Kuzdere’den ve Tekirova teleferik alt istasyonu bölgesinden yaya olarak gidilir. Bölgeye has endemik bitki örtüsüyle kaplı patikadan ulaşılan mağarada çeşitli şekillerde sarkıtlar, dikitler ve göletler bulunmaktadır. Jura Alt Kretase yaşlı Tekedağı kireçtaşı formasyonu içinde gelişmiş 549 m. uzunluğunda çok kollu bir mağaradır. Molla Deliği mağarası efsanelere konu olmuş Tahtalı Dağının derinliklerine yolculuk etmek isteyen Mağaracıların ve doğa sporu tutkunlarının günlük ve kamplı olarak ziyaret ettikleri doğa harikası bir oluşumdur.

ULUPINAR

Ulupınar, Çıralı ’da yaşayan yerli hakkın çoğunun doğup büyüdüğü mahallesidir.. Çıralı-Ulupınar arasındaki mesafe araç ile 8-10 km arasında değişmektedir. Ulupınar mahallesi adını, doğal kaynak suları ile almıştır. Tertemiz, berrak, buz gibi bir suya sahip olmakla birlikte Çıralı’nın ve bir kaç bölge yerleşim yereninde içme suyunu karşılamaktadır. Ulupınar’ın kaynak suyu sayesinde, bölgede birçok alabalık çiftliği ve alabalık restoranı bulunmaktadır.

YAYLALAR

Beycik, Ovacık, Yayla Kuzdere ve Üçoluk başta olmak üzere, Kemer yaylaları olağanüstü manzarası ve doğal güzellikleri ile öne çıkmaktadır. Kemer de yaşayan yerleşik halkın yazın sıcağından nefes almak çıktığı yaylalar, yerli ve yabancı turistlerinde uğrak yeri olmaktadır.

ANTALYA HAVALİMANI - KEMER TRANSFERİ 

Antalya Havalimanı- Kemer Easygo Transfer ile bu ulaşıma duyulan ihtiyacı karşılamaktayız. Özellikle bizler gibi alanında başarılı firmalardan bu konuda hizmet alındığında çok daha etkili bir hizmet olmaktadır.

Easygo Transfer siz değerli müşterilerimize en kaliteli hizmetleri sunabilmek amacıyla çalışmaktadır. Yüzde yüz müşteri memnuniyetine sahip firmamız başarılarını can güvenliğinizi ve konforunuzu ön planda tutmasına borçludur. 

Gitmek istediğiniz yerlere son derece hızlı bir şekilde ulaştırır. 

ANTALYA HAVALİMANI İLE KEMER ARASI KAÇ KM’DİR? 

Antalya Havalimanı ile Kemer arası lüks araçlarımız ile 60 kilometredir. Bu kısa yolculuğunuz en güvenli ve konforlu bir şekilde gerçekleşir.  

KEMER VIP TRANSFER 

Son derece konforlu ve güvenli bir seçenek olan VIP transfer hizmetleri son derece önemlidir. Son model araçlarımız, oldukça uygun fiyatlarımızla güvenli ve kaliteli ulaşımın adresi EasyGo Transfer!

EASYGO TRANSFER 

Easygo Transfer olarak 7 gün 24 saat boyunca kesintisiz ulaşım hizmeti veriyoruz.

Firmamızın araç filosunda yer alan bütün araçlarımızın bakımı yapılmış olup son derece güvenli bir şekilde transfer hizmeti vermek için hazır hale getirilmişlerdir. Üstelik firmamızın transfer fiyatları da son derece uygundur. EasyGo transfer ile hem ucuz hem de güvenli bir ulaşım hizmeti almak için vakit kaybetmeden bizi arayın.

Hemen Destek + 90 534 033 0 221